Italienska köttbullar med tomatsås

Serverar: 4 portioner

GI-recept GB 3.6 Underbart gott!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk rivet citronskal
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • 3 msk rökt skinka hackad
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Tomatsås
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugneni ca 15 min. Skinnet ska vara bränt. Dra av skinnet och finhacka paprikan.
    2. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja utan att det får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan. Smaksätt med salt och svartpeppar och hackad färsk oregano. Låt koka 20 minuter. Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek i olja tills de är genomstekta. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera med haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    majamia 24 januari 2009

    Underbara! Måste bara provas :-)

    anmawa 12 mars 2009

    Suveränt gott. Jag gjorde extra mycket för att få över till min man som kommer sent med flyget och för att få en lunchlåda. Fastän jag serverade pasta till så bråkade tonårningarna om det sista. Gubben får väl fixa mackor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben