Italienskinspirerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Enkel och god mat

Ingredienser

  • 300 g stora kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk olivolja
  • 80 g lufttorkad skinka
  • 2 tomater
  • 1 färsk basilika i kruka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra och bryn dem hastigt i olivolja. Ta upp dem och linda skinka runt om filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Sätt ugnen på 200°. Hacka tomaterna och strimla bladen från basilikan. Lägg dem över kycklingen.
    3. Rör ut crème fraiche med vitlök och salt. Fördela crème fraiche över, så jämt som möjligt. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
    4. Servera pasta eller avorioris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MajaZoya 1 februari 2009

    Gud vad gott, min äldsta son som är 17 fullkomligt älskade detta. Måste göra detta snart igen.

    alindalinda 28 oktober 2010

    yeees! hittade detta recept på alltommat.se för ca 1½ år sedan, ids inte att kopiera andras rätter, men blir glad när jag kan spara ett recept som är så GOTT i min kokbok här!

    Pirkko 11 juni 2013

    Jättegott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben