Italienskt bröd (bakmaskin)

Serverar: 1 portioner

Det här brödet får en hård-seg skorpa precis som italienska bröd ska ha. Ett underbart gott bröd som kan varieras genom att tillsätta t ex svarta oliver eller soltorkade tomater i degen. Det som är bra med bakmaskin är att man bara behöver blanda ihop sedan lägga ned degen och ställa in bakmaskinen så sköter den resten.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • Ca 500 g vetemjöl
  • Pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen och lägg den i botten på bunken. Häll på vattnet och ev. oliver eller soltorkade tomater och häll i mixen. Sätt maskinen på normalt eller ljust bröd.
    2. Kontrollera efter en stund så att allt mjölet har blandats ner. Det är en liten sats så det kan hända att mjölet fastnar i hörnen eller på bunkens väggar. Öppna i så fall maskinen och skrapa ner det. När maskinen arbetat färdigt degen och ska börja jäsa, öppna och jämna till ovansidan så blir brödet finare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben