Italienskt bröd

Gott till sallad och soppa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4½ dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1½ msk honung
  • 1½ msk flingsalt
  • 4 dl durumvete
  • ca 6 dl vetemjöl special
  • 200 g tärnad fetaost
  • 200 g pepparsalami
  • ca 1 dl kärnfria oliver
  • ca 1 dl soltorkade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt
    2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanterna.
    3. Jäs degen i bunken under handduk ca 30 minuter.
    4. Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft
    5. Varva fetaost, oliver, tomater, salami och basilika på degen.
    6. Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
    7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 25-30 minuter och låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Gi-mat – vara eller icke vara?
    GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben