Gott till sallad och soppa.
Ingredienser
50 g jäst
4½ dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1½ msk honung
1½ msk flingsalt
4 dl durumvete
ca 6 dl vetemjöl special
200 g tärnad fetaost
200 g pepparsalami
ca 1 dl kärnfria oliver
ca 1 dl soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
Instruktioner
- Smula jäst i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt
- Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanterna.
- Jäs degen i bunken under handduk ca 30 minuter.
- Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft
- Varva fetaost, oliver, tomater, salami och basilika på degen.
- Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
- Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 25-30 minuter och låt brödet svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nytt år- Nya förutsättningar
Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...
Gi-mat – vara eller icke vara?
GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...