Jägarens kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Förutom kyckling är det mycket vanligt att man i Toscana äter kanin (coniglio alla cacciatora) och vildsvin (cingiale alla cacciatora).

Ingredienser

  • Ca 1,3 kg kyckling (helst en frigående kyckling)
  • 1 burk konserverade hela tomater, 400 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 20-25 små svarta oliver
  • Ev lite buljong
  • 3 msk olivolja extra vergine
  • 1-3 små torkade chilifrukter (peperoncini)
  • Salt
  • Instruktioner

    Skölj och torka kycklingen väl, dela den i 12 bitar. Hacka löken. Värm upp 3 msk olivolja i en djup stekpanna, när oljan är varm lägg i löken och fräs på svag värme i ca 10 min tills den är mjuk. Tillsätt de krossade vitlöksklyftorna och kycklingen, bryn på medelhög värme tills kycklingbitarna fått lite färg. Häll på vinet, och koka kraftigt tills vinet evaporerat. Dela tomaterna i mindre bitar. Tillsätt tomaterna, oliverna, salta, smula i chilifrukterna och låt sjuda under lock på svag värme i ca 40 min. Tillsätt lite buljong om det skulle bli för torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben