Jägmästarens bästa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Smakrika grytor kräver fylliga rödviner! Vinet Montepasso 2006 gifter sig fint med höstens alla köttgrytor.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av vilt(älg, rådjur el.hjort)
  • 1 msk smör
  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 21/2 dl köttbuljong(1 tärning)
  • 1 flaska porter, 33 cl
  • 1 lagerblad
  • 1/2 liter färska kantareller
  • 1 msk smör
  • 100 g chèvre el. fetaost
  • 3 msk lingon, tinade
  • 1/2 dl persilja
  • Tillbehör
  • Ugnsbakad klyftpotatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Bryn köttbitarna runt om i smöret i en gryta. Tärna lök och skär morötterna i slantar. Lägg det i grytan och låt fräsa med en stund. Häll över buljongen och portern. Lägg i lagerblad och låt puttra ca 1 timme.
    2. Stek kantarellerna i smöret ca 10 minuter. Lägg dem i grytan. Smula över chèvreosten och strö över lingon och persilja.
    3. Servera gärna med ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben