4 kg västeråsgurkor (går med vanlig slanggurka oxå)
9 dl socker
1 1/2 dl salt
1/2 påse senapsfrö
4 markeringar Perstorps ättika (24%)
Krondill
Pepparrotsslantar
Instruktioner
Blanda socker och salt, senapsfrö och ättika. Rör ihop det en liten stund. Skölj och borsta gurkorna noggrant och skär i skivor. Lägg ner lite skivor i taget i blandningen och rör om försiktigt och låt stå mellan gångerna så att gurkan vätskar sig.
Fortsätt tills alla skivor är i blandningen. Låt stå svalt några timmar och rör då och då, framför allt i botten på kärlet tills allt sockret löst sig. Ha på burkar och varva med krondill och några pepparrotsslantar för hållbarhetens skull.
Goda om än lite för starka för vår smak. Gillar dem lite sötare /Marie
detta gurkrecept var hur goa som helst lagom sting på allt, inte för söta eller salta. detta kommer jag göra flera gånger