Jättegod smörgåsgurka!

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 1 timme

En mycket lättlagad och god smörgåsgurka.

Ingredienser

  • 4 kg västeråsgurkor (går med vanlig slanggurka oxå)
  • 9 dl socker
  • 1 1/2 dl salt
  • 1/2 påse senapsfrö
  • 4 markeringar Perstorps ättika (24%)
  • Krondill
  • Pepparrotsslantar
  • Instruktioner

    1. Blanda socker och salt, senapsfrö och ättika. Rör ihop det en liten stund. Skölj och borsta gurkorna noggrant och skär i skivor. Lägg ner lite skivor i taget i blandningen och rör om försiktigt och låt stå mellan gångerna så att gurkan vätskar sig.
    2. Fortsätt tills alla skivor är i blandningen. Låt stå svalt några timmar och rör då och då, framför allt i botten på kärlet tills allt sockret löst sig. Ha på burkar och varva med krondill och några pepparrotsslantar för hållbarhetens skull.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vanillalover 4 september 2008

    Goda om än lite för starka för vår smak. Gillar dem lite sötare /Marie

    susanne62 11 september 2011

    detta gurkrecept var hur goa som helst lagom sting på allt, inte för söta eller salta. detta kommer jag göra flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben