Jättenyttig smulpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Känns så nyttig när man äter den att man lätt tar en till portion. Mums!!!!

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 0,75 dl fruktsocker
  • ½ dl krossade linfrön
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl havrekli
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,25 dl flytande "smör & rapsolja"
  • Instruktioner

    1. Smörj en pajform.
    2. Skala och skiva äpplena. Lägg i formen.
    3. Blanda allt det torra och sen i med smöret. Blanda väl. Fördela massan över äpplena.
    4. In i ugnen 225 grader i ca 20 minuter.
    5. Servera med du gillar bäst, jag tycker att det är gott med kall vaniljglass till. Lycka till .

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    maneten 15 juni 2009

    Hej, ja nu har jag gjort denna paj. Jag tog bara ½ dl fruktsocker samt fiberberikat havregryn. Men den var verkligen god så den kommer jag att göra många gånger. Så tack för bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben