Jättepannkaka med köttfärsfyllning
God och mättande, bra att bjuda på om man vill ha maten klar innan gästerna kommer.
Ingredienser
Pannkaka
2 ½ dl mjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Smör till långpannan
Fyllning
300 g nötfärs
1 gul lök
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 tsk basilika
2 msk tomatpuré
1 dl mjölk
Instruktioner
- Pannkakan: Blanda mjölet och saltet i en skål, tillsätt hälften av mjölken vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Häll smeten i en väl smord långpanna och sedan grädda den i ugn vid 225 grader i ca 20 min.
- Gör under tiden fyllningen: skala och finhacka löken, bryn lök och färs i smör i en stekpanna. Rör med en gaffel så att färsen blir smulig. Strö över mjöl, salt, peppar och basilika, rör om. Tillsätt tomatpuré och mjölk. Låt koka ca 5 min.
- Lossa pannkakan med en stekspade, stjälp upp pannkakan på ett smörpapper, låt den svalna lite.
Bred sedan på köttfärsblandningen jämt över kakan och rulla ihop den. Skär i skivor och servera med en god sallad till.
- Tips! För att den ska hålla sig varm kan man rulla in pannkakan i folie och låta den ligga i ugn på svag värme, då håller den sig varm hela tiden tills det är dags att sätta sig till bords.
Liknande recept
Kommentarer (0)