Jamie Olivers broccoli med asiatisk dressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Godaste broccolireceptet jag smakat tror jag....

Ingredienser

  • 600 g broccoli
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • Saften från 1 lime
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Ansa broccolin i mindre buketter. Riv ingefäran på rivjärn och pressa vitlöken i vitlökspress. Strimla chilin fint (jag tog inte bort kärnorna men det där är ju individuellt). Blanda alla ingredienser i en stor skål. Ångkoka broccolin några minuter - ca 4 min, känn med provsticka - och vänd sedan ned broccolin i dressingen.
    2. Njut som tillbehör till kött, fågel eller fisk... En riktigt smaskig kombination är till Römertopf-kyckling( dvs tillagad i lergryta) späckad med citronklyftor från 2 hela citroner och med delade vitlöksklyftor instoppade under skinnet. Recept på hur man tillagar i lergrytan finns lite överallt, mycket mycket underskattad tillagningsmetod...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lingonhink1 9 maj 2012

    Jätte gott, Tack och bock för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben