Jannes krämiga skaldjurspasta

Serverar: 4 portioner

Det finns väl några olika varianter, men det här är min iallafall... ;-) Kanongod!!!

Ingredienser

  • 4 portioner kokt pasta (spagetti eller tagliatelle)
  • ca 200 g skalade räkor/kräftstjärtar
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili (jag behöll ca hälften av fröna)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dillfrön
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1-2 tsk torkad oregano
  • 1 näve hackad persilja
  • citron / lime
  • svartpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    Finhacka löken, chilin och vitlöken. Fräs lite lätt i smör. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och dillfröna och koka tills nästan all vätska har försvunnit. Slå på grädden och lägg i oreganon och persiljan och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar och gärna lite citron eller lime. Hacka skaldjuren grovt och vänd ner i såsen och låt allt bli varmt. Vänd ner såsen i pastan, garnera med lite persilja och servera med ett gott bröd. Smaklig måltid !!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben