En supergod variant utan potatis för de som inte vill ha det.
Ingredienser
1 burk ansjovis, ca 125 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
50 g smör
800-900 g squash
Salt
Svartpeppar
8 körsbärstomater, halverade
2 dl grädde
Garnering
Färska örtkryddor
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt ansjovisfiléerna rinna av. Strimla löken fint. Finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök i hälften av smöret. Skär squashen i stavar och stek i omgångar i resten av smöret.
Lägg hälften av squashen i en smord ugnsfast form. Lägg på lök och vitlök. Dela ansjovisen i mindre bitar och fördela i formen. Salta och peppra. Toppa med resten av squashen samt tomaterna.
Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och slå av vätskan. Häll därefter över grädde och gratinera i ytterligare 12-15 minuter. Garnera med färska örtkryddor och servera.