Jansson med squash

Serverar: 6 portioner

En supergod variant utan potatis för de som inte vill ha det.

Ingredienser

  • 1 burk ansjovis, ca 125 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 800-900 g squash
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8 körsbärstomater, halverade
  • 2 dl grädde
  • Garnering
  • Färska örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Låt ansjovisfiléerna rinna av. Strimla löken fint. Finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök i hälften av smöret. Skär squashen i stavar och stek i omgångar i resten av smöret.
    3. Lägg hälften av squashen i en smord ugnsfast form. Lägg på lök och vitlök. Dela ansjovisen i mindre bitar och fördela i formen. Salta och peppra. Toppa med resten av squashen samt tomaterna.
    4. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och slå av vätskan. Häll därefter över grädde och gratinera i ytterligare 12-15 minuter. Garnera med färska örtkryddor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben