Japansk kräftwok med wasabitopp

Serverar: 4 portioner

Wasabi är en mycket stark pepparrot som används i japansk matlagning. Den är grön i färgen och har en intensiv hetta så det gäller att vara sparsam när man tillsätter den i matlagningen. Här används den i en svalkande kesoröra som används som topping till en teriyakiwok med kräftor.

Ingredienser

  • 250 g frysta kokta kräftstjärtar
  • Ca 200 g platta risnudlar
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • Smör- & rapsolja
  • 1½ dl teriyakimarinad
  • ½ dl rostade sesamfrn
  • Wasabitopp
  • 250 g keso
  • ½ tsk wasabipasta
  • 1 msk hackad inlagd sushiingefära
  • Instruktioner

    1. Tina kräftstjärterna. Blanda ingredienserna till wasabitoppen. Koka nudlarna. Låt dem rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av.
    2. Stek grönsakerna i smör- & rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Rör i marinad, nudlar och kräftstjärtar och värm. Strö över sesamfrön. Servera med wasabitoppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben