Japansk kräftwok med wasabitopp
Wasabi är en mycket stark pepparrot som används i japansk matlagning.
Den är grön i färgen och har en intensiv hetta så det gäller att vara sparsam när man tillsätter den i matlagningen.
Här används den i en svalkande kesoröra som används som topping till en teriyakiwok med kräftor.
Ingredienser
250 g frysta kokta kräftstjärtar
Ca 200 g platta risnudlar
500 g frysta wokgrönsaker
Smör- & rapsolja
1½ dl teriyakimarinad
½ dl rostade sesamfrn
Wasabitopp
250 g keso
½ tsk wasabipasta
1 msk hackad inlagd sushiingefära
Instruktioner
- Tina kräftstjärterna. Blanda ingredienserna till wasabitoppen.
Koka nudlarna. Låt dem rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av.
- Stek grönsakerna i smör- & rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
Rör i marinad, nudlar och kräftstjärtar och värm. Strö över sesamfrön.
Servera med wasabitoppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)