Japanska marinerade kotletter

Serverar: 6 portioner

Detta recept fick jag av en arbetskamrat, enkla att göra, jättegoda och gillas även av de yngre i familjen.

Ingredienser

  • 6 benfria fläskkotletter
  • Marinad
  • 1 dl olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk soja
  • 3 vitlöksklyftor (eller efter smak)
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 2 tsk koriander, färsk eller torkad (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden och lägg i kotletterna, förslagsvis i en plastpåse. Låt marineras, gärna från en dag till den andra, men minst i tre timmar.
    2. Värm ugnen till 200 grader och häll ut kotletter och marinad i en långpanna (behöver inte smörjas innan). Stek i mitten av ugnen i 30 minuter.
    3. Vi brukar äta tagliatelle och riven vitkål till.
    4. Om kotletterna är stora eller om du vill göra fler, dubblera bara ingredienserna till marinaden.....
    5. Jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    quich 28 oktober 2008

    Toppen! Detta ska jag testa på min lille prins. : ) Tack!

    Ambali 15 oktober 2009

    Dessa kotletter blir supergoda, hela famlijen älskar detta. Många plus

    Alven05 30 oktober 2009

    Jättegoda. En rätt som sköter sig själv... Barnen verkligen älskade kotletterna. Kommer göra det flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben