Japanska marinerade kotletter
Detta recept fick jag av en arbetskamrat, enkla att göra, jättegoda och gillas även av de yngre i familjen.
Ingredienser
6 benfria fläskkotletter
Marinad
1 dl olja
1 msk vinäger
2 msk soja
3 vitlöksklyftor (eller efter smak)
1 kryddmått svartpeppar
2 tsk koriander, färsk eller torkad (efter smak)
Instruktioner
- Blanda ihop marinaden och lägg i kotletterna, förslagsvis i en plastpåse. Låt marineras, gärna från en dag till den andra, men minst i tre timmar.
- Värm ugnen till 200 grader och häll ut kotletter och marinad i en långpanna (behöver inte smörjas innan). Stek i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Vi brukar äta tagliatelle och riven vitkål till.
- Om kotletterna är stora eller om du vill göra fler, dubblera bara ingredienserna till marinaden.....
- Jättegott!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Toppen! Detta ska jag testa på min lille prins. : ) Tack!
Dessa kotletter blir supergoda, hela famlijen älskar detta. Många plus
Jättegoda. En rätt som sköter sig själv... Barnen verkligen älskade kotletterna. Kommer göra det flera gånger.