Japp mousse

Serverar: 8 portioner

En god mousse som både passar som en efterrätt el som tårtfyllning

Ingredienser

  • 175 g mörk blockcholkad
  • 2 japp el mars á 55 g
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Grovhacka all chokladen och smält i ett vattenbadoch rör till en jämn smet. Vispa äggulor, socker och salt fluffigt. Blanda med chokladsmeten och låt svalna något. Vispa grädden styvt, rör ner 1 dl av grädden i smeten och vänd sedan ner resten. Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad chocklad. Eller varför inte vispad grädde med jordgubbsflorsocker. Kanske något färskt bär.
    2. Som fyllning till tårta sätt in bunken/skålen med smeten i ikylen ett par timmar för att stelna ta sedan ut och bre mellan tårtan. Sedan får tårtan stå i kyl för att fyllningen ska bli fast igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben