Jennys delikatesser

Serverar: 60 portioner

Möra små kakor- som strass nästan men täckt av saftig mandelmassa och nötter.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 hg vetemjöl ( ca 3 ½ dl )
  • ¾ dl florsocker
  • Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 2 påsar valnötter ( à ca 40 g )
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ - 2 msk konc apelsinjuice
  • Smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig deg, som formas till två rullar, ca 3 ½ cm i diameter och läggs kallt.
    2. Till fyllningen rivs mandelmassa grovt och blandas med grovt hackade valnötter, äggvitor och apelsinjuice. Det ska bli en sammanhängande massa.
    3. Skär degrullen i 2 - 3 mm tjocka skivor och lägg på smord plåt eller bakpappersklädd plåt. Lägg en klick fyllning på varje och bred ut den lite. Grädda i tills de har fått fin färg, ca 15 minuter. Ringla över smält blockchoklad när kakorna kallnat. Degskivorna i botten flyter ut under gräddningen. Bred därför ut mandelsmeten över nästan hela kakan.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-5
    3
    4.7
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben