Jennys kycklingryta med curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktig god gryta.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter
  • 1 gullök
  • 2 äpplen
  • 1 dl grädde
  • 1 hönsbuljong tärning
  • 3-4 dl vatten
  • 1 1/2 tsk curry
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycliknfileerna i bitar. Skala moröterna och skiva den i 1 cemtimeters bitar. Skala och skär löken i strimlor. Smält smöret i en stor stekgryta. Bryn löken några minuter tillsammans med cyrryn.
    2. Lägg i kycklingbitarna och bryn dom i ett par minuter. Häll sedan ner vattnet och smula ner hönsbuljongen. Lägg sedan ner dom skivade moröterna. Låt det sedan puttra tills kycklingen knappt är färdig.
    3. Skala och kärna ur äpplet och dela upp det i bitar.Tillsätt äpple bitarna och häll i grädden. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lår grytan stå och puttra i 10 minuter servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben