Jockes krämiga dinkelsallad

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 50 minuter

God istället för potatissallad till ditt grillade kött m.m. Väldigt nyttig sallad full av vitaminer och mineraler. Både nyttigt och syndigt gott!

Ingredienser

  • 2-4 morötter
  • 2 dl okokt dinkelris (6 dl vatten+salt)
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 liten gul lök eller annan lök, t.ex. salladslök
  • 5 dl crème fraiche
  • Majonnäs efter smak
  • 1 grönt äpple, syrligt
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Persilja
  • Pressad vitlök eller vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Mät upp dinkelris och vatten i en kastrull, tillsätt en nypa salt (vitlök samt andra kryddor eller buljong kan användas i vattnet i stället för salt).
    2. Skala och slanta morötterna och lägg ner dessa i kastrullen med dinkel. Koka ca 30-40 minuter under lock på svag värme tills dinkeln har blivit al dente. Häll av i durkslag samt skölj med kallt vatten.
    3. Ta en stor skål och häll i crème fraiche, majonnäs och kryddor. Hacka gul lök, paprika och äpple och blanda i.
    4. När dinkel/morotsblandningen är färdig, häll i blandningen i skålen och blanda väl. Låt stå i minst 30-60 minuter och smaka av. Krydda mer om det skulle behövas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MrG 2 juni 2008

    Gjorde din sallad nu i kväll till mitt grillade kött, nu vill jag absolut INTE ha vanlig potatissallad längre, det kan jag lova! Både mättande fibrer och otroligt gott! Tänk att något så nyttigt kan vara så GOTT också! Tack! //Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben