Jockes marinerade fläskfilé

Serverar: 4 portioner

En mycket god fläskfilé som jag har gjort många gånger både nu på sommaren och på vintern inne i vanlig ugn.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • 2 msk kinesisk soya
  • 2 msk chilisås
  • Vitlök efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg filén i en tjock plastpåse, knyt väl. Låt ligga i 12 timmar i kylskåp.
    2. Torka köttet och stek det i ugn ca 20-25 minuter. Låt vila insvept i folie, innan det skärs upp i skivor.
    3. Om man nu vill grilla det istället så gör man lika som vid ugnsstekning. Man steker den nästan färdig i ugnen. Och detta kan man göra i förväg. När man sedan grillar den grillar man den runt om så den får lite färg och blir genomgrillad och varm inuti, ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben