Johannas varma Brietårta

Serverar: 4-6 portioner

Den här tårtan har jag serverat tillsammans med enbart salta kex och dryck men den är också god som tillbehör till en pastasallad och ett gott bröd!

Ingredienser

  • Cocktailtomater röda och gula (1-2 askar)
  • Finhackad basilika (efter smak från kruka eller från fryst påse ca ½ dl)
  • Knappt ½ dl finhackad färsk eller fryst persilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 liten brieost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Smörj tunt på botten av en ugnsfast liten form med olivolja, där osten ska ligga.
    3. Halvera tomaterna och blanda i hop örter och tomater, lägg alltihop ovanpå brieosten och grädda i ugnen på 200 grader på ugnssäkert fat/form tills den känns mjuk och varm.
    4. Garnera med basilika!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    Mistys 29 augusti 2010

    Detta är så supergott! Att skära upp den varma brien, se innehållet smälta ut och sen avnjuta det hela på ett kex med ett glas rött .......det är lycka!

    Cassiopeya 9 november 2010

    Får bli helgmys! Låter supermumsigt ;)

    Mistys 24 april 2011

    Har iof ätit detta förr men skriver ändå! Detta är fantastiskt gott. Jag brukar dock ha timjan istället ( och ibland vitlök också) tycker det är godare än basilika. Timjan, tomater och ost = Kärlek uppstår !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben