Johanssons köttbullar

Serverar: 8 portioner

Prova dessa goda

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 800 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • Gräddsås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk spad från smörgåsgurka
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk. Blanda i grädde. Låt det svälla minst 10 minuter. Blanda i lökpulver, senap, salt, vitpeppar, kryddpeppar och socker. Tillsätt färs och ägg. Blanda väl. Forma till jämna fina bullar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i köttbullra, inte för många åt gången. Och skaka på pannan så att det blir brynta runtom. Minska värmen. Lägg i smöret och efterstek utan lock 3-5 minuter. Ta upp köttbullarn och håll dem varma.
    2. Sås: häll bort fettet. Häll vatten och kalvond i stekpannan och låt sjuda 5 minuter. Vispa i grädde gurkspad och gelé. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben