Johanssons strömmingsfrestelse

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Strömmingslåda med potatis som tillagas i ugn

Ingredienser

  • 300 g rensad strömming
  • 6-8 potatisar
  • 8 cm purjolök
  • 1 röd lök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Dillkvistar (eller hackad fryst)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj strömmingarna hastigt och lägg dem på ett skärbräde med skinnsidan nedåt. Salta lätt på fisken och vik ihop på längden med en dillkvist emellan.
    3. Strimla potatisen i halvcentimeter tjocka stavar. Hacka rödlöken grovt och skär purjolöken i strimlor.
    4. "Ställ" strömmingarna tvärsöver i mitten av en smord ugnsform, dvs ryggen ska vara uppåt. Fyll på med potatis och lök på ömse sidor om fisken.
    5. Blanda grädde, mjölk, 1 krm salt och 0,5 krm svartpeppar i en skål. Häll över detta i formen. Låt stå i ugnen i 225 grader, ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (2)

    kadato 24 juni 2008

    Så gott så man kan höra änglarna sjunga!

    kattgnag 3 november 2009

    Mild och väldigt god! Härlig julkänsla. Jag dubblar gärna strömmingen. Tack för ditt goda recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben