Jordärtskockssoppa med parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Zuppa di topinambur con parmigiano.

Ingredienser

  • 400 g jordärtskockor
  • ½ gul lök, skivad
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond på flaska
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Finskuren gräslök
  • Färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala jordärtskockorna och dela dem grovt.
    2. Fräs dem tillsammans med löken i smöret. Häll på vatten, fond, mjölk och grädde. Koka 15 minuter till skockorna är mjuka.
    3. Mixa till en skummig soppa, smaka av med salt och peppar. Servera i skålar, koppar eller muggar. Toppa med gräslök och permesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    patriksfru 3 april 2012

    Gjort denna underbara soppa flertalet gånger. Till påskhelgen ska den serveras igen. Tack för supergott och enkelt recept. Hälsningar Carina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben