Jordgubbs- och ananasfromage

Serverar: 6-8 portioner

Somrigt, krämigt och fruktigt! Att låta skeden sjunka ner i en luftig fromage efter en god middag är en härlig känsla.

Ingredienser

  • 220 g konserverade ananasringar, en liten burk
  • 1 dl ananasspad från burken och avrunnen frukt
  • 250 gram jordgubbar, snoppade och sköljda
  • 4 ägg
  • 5 msk socker
  • 8 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • Till servering
  • Krossade digestivekex i en skål
  • Ev noblesseplattor
  • Instruktioner

    1. Skär väl avrunnen ananas i små bitar. Gör samma med jordgubbarna. Frukten ska inte hackas.
    2. Lägg gelatinet i blöt i rikligt med kallt vatten.
    3. Vispa vitorna styva. Vispa grädden ganska fast. Vispa äggulorna med sockret till ett fluffigt skum.
    4. Smält gelatinet i ananasspadet. Rör ned frukten i äggulesmeten. Rör ned lite av smeten i det avsvalnade gelatinet. Blanda sen ner gelatinet i övrig smet..
    5. Vänd ner grädden och sen vitorna. Fördela fromagen i skålar, ställ kallt i ca 4 timmar.
    6. Servera med krossade digestivekex.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben