Jordgubbs- och apelsinrutor

Serverar: 30 portioner

Räkna med strykande åtgång.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Kiviks Jordgubb/Apelsin Lättdryck
  • 1 pkt djupfrysta jordgubbar (kan uteslutas)
  • 7 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk apelsinarom
  • 5-10 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Valfritt strössel
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torraingredienser plus de otinade jordgubbarna och vänd ner i smeten. Tillsätt lättdrycken och rör om. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät apelsinfärgad glasyr och bred ut över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben