Jordgubbs- och apelsinsaft

Den här saften är inte så söt som normalt rekommenderas för lång förvaring. I stället bör saften frysas om den görs i stor sats.

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 2 l jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skala 2 av apelsinerna med en potatisskalare. Se till att det vita inte kommer med. Pressa saften ur alla 3 apelsinerna. Lägg apelsinskal och -saft i en kastrull.
    2. Skölj jordgubbarna - de behöver inte rensas. Lägg dem i kastrullen och häll på vattnet. Koka upp och låt sedan sjuda 10-15 minuter. Mosa ev jordgubbarna mot kanten med en mosstöt. Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.
    3. Häll sedan saften i en rengjord kastrull och rör ned sockret. Var noga med omrörningen. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum och häll saften på väl rengjorda varma flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben