Jordgubbs- och basilikarulle

Serverar: 10 portioner

Rulltårta med frisk smak, som också blir härliga bakelser med spritsad vispad grädde och en jordbubbe som pricken över i.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1½ dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • Skal av 1 apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 näve mandelspån
  • Fyllning
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 kruka färsk basilika
  • Skal av 1 lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt i en bakpapperklädd långpanna. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Sockra på tårtbottnen och på ett bakpapper. Stjälp tårtbottnen upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen. Skiva jordgubbarna tunt och rör ihop dem med strösocker, häll bort all eventuell överflödig vätska. Blanda ner hackad basilika och rivet limeskal, bred ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbottnen. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Skär tårtan i cirka 2 cm tjocka skivor. Lite tjockare om du ska göra bakelser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben