Jordgubbs- och champangepralin

fräsch

Ingredienser

  • 2 msk honung, flytande
  • 125 g mörk choklad, 65 %
  • 25 g smör
  • 6 cl champagne, eller mousserande vin
  • 250 g vit choklad
  • Smält färgat rött socker
  • Jordgubbspuré
  • 1 dl frysta jordgubbar, tinade
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Mixa de tinade jordgubbarna med sockret. Koka upp jordgubbspuré och honung en i kastrull så att honungen smälter.
    2. Häll den varma jordgubbspurén i tre olika omgångar, en tredjedel i taget, över den hackade chokladen och rör hela tiden så chokladen smälter. Tillsätt det rumstempererade smöret och champagnen. Rör slätt. Låt stå över natt i kylskåp.
    3. Rulla kulor av jordgubbstryffeln och doppa dem i smält vit choklad. Dekorera kulorna med färgat rött socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben