Jordgubbs- och flädertiramisu

Serverar: 4-6 portioner

Fräsch och busenkel efterrätt med kex doppade i flädersaft med mascarponefyllning och jordgubbar.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 150 g färska jordgubbar
  • 500 g mascarponeost (philadelphia går också bra)
  • 3 dl konc flädersaft
  • 200 g savoiardikex "ladyfingers"
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa jordgubbarna till smeten. Mixa dem med stavmixer och passera genom en sil. Vispa äggulor och florsocker hårt med elvisp. Klicka i mascarponen och jordgubbspurén och vispa smeten jämn.
    2. Doppa halva kexen snabbt i flädersaften och lägg växelvis doppade halvor vid torra i en form så botten täcks. Lägg på ett lager mascarponefyllningen, ytterligare ett lager fläderdoppade kex och avsluta med fyllning.
    3. Låt stå kallt några timmar eller över natten. sikta florsocker på toppen och garnera med drivor av skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben