Jordgubbs- och kokospaj

Serverar: 5 portioner

Mördegsskal fyllda med söta jordgubbar och ett täcke av knäckig kokostosca.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • Potatismjöl som siktas på pajbottnen
  • 200 g jordgubbar, frysta tinade eller färska
  • Kokostosca
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 100 g kokos
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ihop smöret med sockret och tillsätt ägget. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör ihop degen snabbt. Tryck ut den i en springform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, alternativt 5 mindre formar, 8 cm i diameter.
    3. Gör höga kanter så att fyllningen inte rinner över. Sikta över rikligt med potatismjöl på pajdegen och lägg sedan på skurna jordgubbar. Grädda skalet mitt i ugnen i ca 17 minuter. Gör under tiden kokostoscan.
    4. Låt alla ingredienser, utom kokosen, sjuda till en tjock smet. Tillsätt kokos. Klicka försiktigt toscasmeten på jordgubbarna. Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och sätt in pajen igen. Grädda den i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter till.
    5. Servera gärna pajen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben