Jordgubbs- och kokosparfaittårta

Serverar: 10 portioner

En lite annorlunda sommartårta.

Ingredienser

  • Kokosbotten
  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl kokosflingor
  • 20 g margarin
  • Jordgubbs- och kokosparfait
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 dl grädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl mixade jordgubbar
  • 1 lime (finrivet skal+saften av1/2 lime)
  • 2 msk kokos (att strö över)
  • Instruktioner

    1. Kokosbotten: Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos och smält margarin. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i kokossmeten och jämna till ytan. Grädda i ca. 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
    2. Jordgubbs- och kokosparfait: Vispa äggulor och florsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden. Vänd i kokosmjölk och jordgubbspurén i äggulesmeten, tillsätt lime och vänd ner grädden. Häll upp smeten på kokosbottnen i formen, strö över riven kokos och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Ta fram tårtan ca. 15 minuter innan den ska serveras. Garnera med chokladdoppade jordgubbar och servera med en jordgubbssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben