Jordgubbs- och limefromage

Serverar: 6 portioner

Fromagen blir suveränt frisk och helt underbar med kesella jordgubb och lime. Toppa gärna med strimlat limeskal.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 dl Arla Köket vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 250 g Arla Köket Kesella jordgubb & lime
  • Saft av 1 lime
  • 2 äggvitor
  • Garnering
  • Limeskal
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
    2. Vispa grädden.
    3. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kesella och grädde.
    4. Krama ur gelatinbladen och smält dem med limesaft på svag värme i en kastrull. Vispa ner det i gräddblandningen i en tunn stråle så att det blandas ordentligt.
    5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem till en jämn och luftig smet.
    6. Fördela i portionsformar och ställ i kyl i minst 4 timmar eller över natten.
    7. Garnera med strimlat limeskal vid servering.
    8. Tips! Det går lätt att pressa ur saften ur frukten om du först rullar den hårt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben