Jordgubbs- och limepannacotta

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar

En superenkel och mager variant på pannacotta

Ingredienser

  • 3 burkar kesella jordbgubb-lime (á 250 gram)
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 lime (rivet skal+saften)
  • 2 gelatinblad
  • Gelé
  • 150 g frysta osockrade jordgubbar
  • 1/2 lime (saften)
  • 1 gelatinblad
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Blanda kesella, mynta och limeskal. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Värm limesaften och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i limesaften. Rör ner gelatinet i smeten.
    3. Häll upp smeten i 6 glas och låt stelna något i kylen, cirka 1 timme.
    4. Gör geléen: tina jordgubbarna och mixa dem tillsammans med limesaften. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbssåsen och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i såsen. Låt svalna något.
    5. Skeda över jordgubbssåsen över puddingen och låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med jordgubbar och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben