Jordgubbs- och mangodessert

Serverar: 8 portioner

Avsluta med en smakfull dessert med jordgubbar och mango med limoncello och mascarponegrädde.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar, delade, spara 8 till dekoration
  • 1 mango, i bitar
  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl limoncello (citronlikör)
  • 2 msk vit sirap
  • 2 msk vatten
  • 8 savoiardikex
  • 2 rutor vit choklad, riven
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda mascarpone med 3 msk limoncello. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen.
    2. Fördela hälften av jordgubbarna och mango i glasen. Blanda resten av limoncellon med sirap och vatten. Doppa kexen i likörblandningen och bryt dem i bitar över frukt och bär. Skeda över hälften av mascarponeblandningen.
    3. Lägg resten av frukt och bär i glasen och resten av mascarponeblandningen. Toppa med riven choklad, jordgubbar och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben