Jordgubbs- och marängglass

Serverar: 6-8 portioner

Himmelsk god glass med frasiga maränger och rippel av jordgubbar. Servera med en jordgubbskompott.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mascarponeost, 250 g
  • 2 tsk vaniljsocker fairtrade
  • 1 dl glykossirap
  • ½ påse maränger, à 120 g
  • 200 g hackade jordgubbar
  • ½ dl jordgubbssylt
  • Jordgubbskompott
  • 300 g grovt tärnade jordgubbar
  • ½-0.75 dl socker
  • Instruktioner

    1. Klä en 1- litersform med plastfolie. Vispa grädden med mascarpone, vaniljsocker och glykossirap tills det blir tjockt men inte stelt. Bryt marängerna i grova bitar.
    2. Blanda hackade jordgubbar med sylten och blanda försiktigt ner maräng och jordgubbar i krämen, men rör inte för mycket, det ska bli en rippel av jordgubbarna. Häll krämen i formen och täck med plastfolie. Frys minst 4 timmar.
    3. Koka jordgubbar och socker till kompotten i en vid panna på svag värme tills sockret löst sig och jordgubbarna börjat mjukna. Låt svalna och ställ i kyl.
    4. Låt glassen stå ca 10 minuter i rumstemperatur. Ta bort plastfolien och servera glassen tillsammans med jordgubbskompotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben