Jordgubbs- och passionsfruktsallad

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

En jättegod efterrätt eller om man bara vill ha något smaskigt. Inte speciellt onyttigt heller! Passar även på buffen!

Ingredienser

  • 400-600 g jordgubbar ( frysta går också bra om man inte har färska)
  • ½ dl strösocker eller råsocker
  • 2 passionsfrukter
  • Saften från 2 apelsiner
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Dela vanilstången på längden och skrapa ur fröna i en liten skål, dela även passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
    2. Blanda apelsinsaft, vaniljstång med frön, socker samt fruktköttet från passionfrukterna i en kastrull. Låt allt långsamt koka upp och låt småputtra en liten stund så att alla smaker går samman. Ställ kastrullen åt sedan och låt den svalna något. Dela eller skiva jordgubbarna och lägg upp dem i en stor skål eller portionsskålar. Slå den ljumma lagen över jordgubbarna, låt dra en timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 24 oktober 2008

    Jättegott! Tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben