En jättegod efterrätt eller om man bara vill ha något smaskigt. Inte speciellt onyttigt heller!
Passar även på buffen!
Ingredienser
400-600 g jordgubbar ( frysta går också bra om man inte har färska)
½ dl strösocker eller råsocker
2 passionsfrukter
Saften från 2 apelsiner
1 vaniljstång
Instruktioner
Dela vanilstången på längden och skrapa ur fröna i en liten skål, dela även passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
Blanda apelsinsaft, vaniljstång med frön, socker samt fruktköttet från passionfrukterna i en kastrull.
Låt allt långsamt koka upp och låt småputtra en liten stund så att alla smaker går samman. Ställ kastrullen åt sedan och låt den svalna något.
Dela eller skiva jordgubbarna och lägg upp dem i en stor skål eller portionsskålar. Slå den ljumma lagen över jordgubbarna, låt dra en timme före servering.
Jättegott! Tackar!