Jordgubbs- och persikobruschetta
Rostade panettone, grillade persikohalvor och färska jordgubbar med honungsphiladelphia med likör. Rosta på grillen. Istället för panettone, som är en hållbar italiensk sockerkaka gjord på jäsdeg, kan man använda tjockare skivor av citronsockerkaka.
Ingredienser
6 panettone- eller sockerkaksskivor
3 persikor, i klyftor
1 l färska jordgubbar
Sås
200 g philadelphiaost
2 dl lätt crème fraiche
0,5 dl honung
2 msk apelsinlikör
Garnering
8 citronmeliss- eller myntablad
1 msk florsocker
Instruktioner
- Sås: Blanda samman ingredienserna och ställ kallt.
- Skär 8 mm tjocka skivor av panettone (sockerkaka 1 1/2 cm).
- Grilla kakskivorna ca 1/2 minut per sida till fin färg.
- Skär persikorna i klyftor. Sockra dem lätt och grilla några minuter till fin färg.
- Lägg upp den grillade kakskivan på en assiett, lägg en klick sås ovanpå. Toppa med jordgubbar och persikor. Garnera med citronmeliss eller mynta och sikta över florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)