Jordgubbs- och persikobruschetta

Serverar: 6 portioner

Rostade panettone, grillade persikohalvor och färska jordgubbar med honungsphiladelphia med likör. Rosta på grillen. Istället för panettone, som är en hållbar italiensk sockerkaka gjord på jäsdeg, kan man använda tjockare skivor av citronsockerkaka.

Ingredienser

  • 6 panettone- eller sockerkaksskivor
  • 3 persikor, i klyftor
  • 1 l färska jordgubbar
  • Sås
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk apelsinlikör
  • Garnering
  • 8 citronmeliss- eller myntablad
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sås: Blanda samman ingredienserna och ställ kallt.
    2. Skär 8 mm tjocka skivor av panettone (sockerkaka 1 1/2 cm).
    3. Grilla kakskivorna ca 1/2 minut per sida till fin färg.
    4. Skär persikorna i klyftor. Sockra dem lätt och grilla några minuter till fin färg.
    5. Lägg upp den grillade kakskivan på en assiett, lägg en klick sås ovanpå. Toppa med jordgubbar och persikor. Garnera med citronmeliss eller mynta och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben