Jordgubbs- och pistaschmaräng

Serverar: 8 portioner

En dessert med hög imponeringsfaktor- och ändå så enkel att göra!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 120 g socker
  • 110 g florsocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk majsmjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk hackade pistaschnötter
  • 1 delad vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g snoppade jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakpapper på en grund plåt.
    2. Elvispa äggvitor och socker i 3 minuter till en fast konsistens. Tillsätt försiktigt florsocker, vaniljpulver, majsmjöl och vinäger och vispa ytterligare 30 sekunder, tills mixen har en glansig och fast konsistens.
    3. Bred ut mixen på bakpappret. Strö över hackade pistaschnötter och baka i ugnen 20-25 minuter, tills marängen har en lätt cremefärgad nyans. Låt svalna i 5 minuter.
    4. Lägg ett bakpapper och ett ugnsgaller på marängen och vänd sedan. Lyft bort bakplåten och låt marängen svalna upp och ner på grillgallret i ytterligare 5 minuter, ta sedan bort bakpappret. Vänd pistaschsidan uppåt och halvera längden.
    5. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda i grädden. Tillsätt 2 msk florsocker om du gillar supersöta desserter. Vispa tills grädden tjocknat.
    6. Skeda ut vaniljgrädden över en av marängdelarna och toppa med jordgubbar. lägg på den andra rektangeln maräng och tryck försiktigt ihop. Skär i fyrkanter och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben