Jordgubbs- och rabarbermums

Serverar: 8 portioner

En perfekt dessert att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen Spritsa i mousse strax före servering.

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 400 g jordgubbar
  • ½ dl råsocker
  • 1 ½ dl vatten
  • Chokladmousse
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • mynta
  • Instruktioner

    1. Börja med chokladmoussen hacka chokladen Koka upp grädden Häll grädden över den hackade chokladen och rör så att den smälter Låt stå i kylen så att den är riktigt kall, gärna över natten
    2. Skala ev rabarbern, om den är grov och skiva tunnt Snoppa och skiva jordgubbarna Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten Koka rababern mjuk Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna
    3. Låt kallna fördela i åtta glas Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten
    4. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben