Jordgubbs- och rabarberpaj med mandel

Serverar: 6-8 portioner

Allers igen. Rabarber och jordgubbar blir tillsammans en fantastisk paj! Den rymmer hela den svenska sommaren!

Ingredienser

  • 1 l färska jordgubbar
  • 3 rabarberstjälkar
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • smör eller margarin till pajformen
  • Mandeltäcke
  • 100 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Gräddsås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella
  • finrivet skal av 1/2 lime
  • 2 msk florsocker
  • Garnering
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform som mäter ca 26 cm i diameter, gärna med hjärtform om du har någon.
    2. Skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Strö ut bitarna i botten på formen. Blanda socker och potatismjöl och strö över.
    3. Mal sötmandeln. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ned mald mandel och sikta sedan ned vetemjöl och bakpulver. Rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt över jordgubbs- och rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    4. Gör gräddsåsen: Vispa grädden, tillsätt resten av ingredienserna och rör varsamt samman till en slät sås.
    5. Sikta litet florsocker över kakan som serveras ljummen tillsammans med gräddsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben