Jordgubbs- och rabarberparfait

Serverar: 8 portioner

Den här parfaiten smakar som glass gjorde förr i tiden. Gräddig, len och med tydliga frukt och bärsmaker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl mixade jordgubbar eller sylt
  • Rabarberkräm
  • 1 rabarberstjälk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Servering
  • ca 1 dl färska bär
  • Instruktioner

    1. Börja med rabarberkrämen och skär först rabarbern i bitar. Koka upp vatten och socker, låt rabarbern koka med tills den blivit trådig. Rör i mjölet försiktigt. Låt koka ett par minuter till och låt sedan svalna.
    2. Vispa ägg och socker till dubbel storlek i en skål som står i varmt vatten (nästan kokande). Ta bort skålen ur vattnet. Fortsätt vispa tills krämen svalnat.
    3. Vispa grädden till den tjocknar. Häll försiktigt ner äggsmeten i grädden och rör ihop. Fördela sylt och kräm jämnt i smeten. Häll i formar och ställ i kylen i minst 4 timmar.
    4. Strö över färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben