Jordgubbs- och rabarberstrudel

Serverar: 6 portioner

"Apfelstrudel" känner väl de flesta till men i strudelns hemland Österrika fyller man ofta de spröda knytena med annat gott, som jordgubbar och späd glasrabarber. Den kommer redan i januari-februari.

Ingredienser

  • Vetemjöl till utbakning
  • 1 färdigkavlad strudeldeg eller en färdigkavlad , avlång smördeg
  • 1 liter jordgubbar
  • 300 g glasrabarber
  • 4 - 5 msk ströbröd
  • 4 - 5 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 2 - 3 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Strö ut lite vetemjöl på bakbordet och lägg strudeldegen ovanpå. Skölj och torka jordgubbarna och rabarber. Ta bort fästena på jordgubbarna, putsa rabarbern om det behövs och skiva frukten.
    2. Strö lite av ströbrödet på degen, lägg på frukten och varva den med strösocker, kanel och resten av ströbrödet. Rulla ihop degen till en stor rulle och vik in ändarna.
    3. Lägg degen på en plåt med skarven ner. Vispa upp ägget och pensla studeln väl. Grädda den i 200 grader, ca 35 minuter, till fin färg. Låt struden svalna lite och sikta lite florsocker över före serveringen. Servera den ljummen.
    4. Vispad grädde eller vaniljsås är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben