Jordgubbs- och rabarberstrudel
"Apfelstrudel" känner väl de flesta till men i strudelns hemland Österrika fyller man ofta de spröda knytena med annat gott, som jordgubbar och späd glasrabarber. Den kommer redan i januari-februari.
Ingredienser
Vetemjöl till utbakning
1 färdigkavlad strudeldeg eller en färdigkavlad , avlång smördeg
1 liter jordgubbar
300 g glasrabarber
4 - 5 msk ströbröd
4 - 5 msk strösocker
2 tsk kanel
1 ägg
2 - 3 msk florsocker
Instruktioner
- Strö ut lite vetemjöl på bakbordet och lägg strudeldegen ovanpå. Skölj och torka jordgubbarna och rabarber. Ta bort fästena på jordgubbarna, putsa rabarbern om det behövs och skiva frukten.
- Strö lite av ströbrödet på degen, lägg på frukten och varva den med strösocker, kanel och resten av ströbrödet. Rulla ihop degen till en stor rulle och vik in ändarna.
- Lägg degen på en plåt med skarven ner. Vispa upp ägget och pensla studeln väl. Grädda den i 200 grader, ca 35 minuter, till fin färg. Låt struden svalna lite och sikta lite florsocker över före serveringen. Servera den ljummen.
- Vispad grädde eller vaniljsås är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)