Jordgubbs- och rabarbersylt

Rabarber och jordgubbar är en oslagbar kombination.

Ingredienser

  • 750 g jordgubbar
  • 500 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk pressad citron
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj bären, skala och skär rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 minuter utan lock.
    2. Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda 5 minuter. Skumma och häll upp på väl rengjorda, varma burkar och sätt på lock. Låt svalna. Sylten är hållbar upp till sex månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Wombat04 13 augusti 2011

    En superläcker sylt, mycket lätt att göra! Jag gjorde utan vanilj då jag glömt köpa vaniljstång, men tror säkert att det går att ersätta litet av sockret med vaniljsocker och ska testa den varianten nästa gång jag gör sylten. Tack Queenie för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben