Jordgubbs- och vaniljscones

Serverar: 12 portioner

Vanilj i både scones och topping och med goda gubbar på. 337 kalorier per portion

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 6 dl vetemjöl
  • 100 g socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g kallt smör
  • 1 dl mjölk + 2 msk till pensling
  • 1 ägg
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Topping
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 1 msk socker
  • 12 jordgubbar, 250 g
  • 2 dl jordgubbssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och hälften av vaniljfröna. Skär smöret i mindre bitar och arbeta ihop med mjölblandningen.
    2. Vispa mjölk, ägg och citronjuice i en skål, tillsätt den till mjölblandningen, blanda snabbt ihop till en deg. Tippa ut degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 2 cm. Tryck ut 12 rundlar med ett glas.
    3. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med 2 msk mjölk. Grädda sconesen gyllenbruna mitt i ugnen 15 minuter, låt dem svalna på galler.
    4. Vispa grädden riktigt hårt, nästan till smör, blanda i resten av vaniljfröna och sockret. Ansa, snoppa och skiva jordgubbarna.
    5. Toppa sconesen med jordgubbssylt, topping och jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben