Jordgubbs- och vattenmelonsallad med fläskkarrégrillspett

Serverar: 4 portioner

Den söta och friska smaken på melon tillsammans med salta oliver och fetaost passar perfekt till de grillade spetten.

Ingredienser

  • 1 klyfta vattenmelon, 800g
  • ½ liter jordgubbar
  • 200g fetaost
  • 50 g svarta oliver
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Grillspett
  • 600g fläskkarré utan ben
  • 1 rödlök
  • 8 champinjoner
  • 1½ tsk grillkrydda
  • Tillbehör
  • Ugnsbakade potatisklyftor
  • BBQ-sås
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär melonen i 2x2 cm stora kuber. Snoppa jordgubbarna och skär de största på mitten. Skär fetaosten i kuber. Lägg melon och jordgubbar i en skål och blanda med fetaost, oliver, mynta och olivolja. Strö över salt och peppar precis före servering, annars vattnas melonen ur.
    2. Skär fläskkarrén i kuber. skala och skär rölöken i klyftor. Ansa champinjonerna. Trä upp kött, lök och champinjoner på 8 grillspett. Grilla spetten runtom på medelvärme ca 10 minuter och krydda med grillkrydda.
    3. Servera spetten med sallad, ugnsbakad potatis och BBQ sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben