Jordgubbsgazpacho med glass

Serverar: 4 portioner

Både soppan och glassen kan göras klara dagen innan. Gott tillsammans med frukt och bär.

Ingredienser

  • 500 g djupfrysta jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Frukt och bär efter säsong
  • Jordgubbsglass
  • 1 äggula
  • 1/2 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbssoppa
  • Instruktioner

    1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna lägg dem och stången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme ca 10 minuter.
    2. Ta bort vaniljstången. Häll jordgubbarna med sitt spad i en mixer eller matberedare och kör till puré. Häll purén genom en sikt eller sil och sikta ner purén i en skål. Förvara den kallt. Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Tag 1 dl av jordgubbssoppan och rör ner i ägget. Vispa grädden till skum och rör ner det i smeten. Täck formen och ställ den i frysen minst 4 timmar. Ta fram glassen en stund innan den ska serveras. Tärna frukt och bär. Fördela det i 4 tallrikar. Häll över soppan och lägg en kula glass i varje tallrik. Klipp över lite mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben