Jordgubbsglass med vit chokladrippel

Serverar: 6-8 portioner

Jag har idag fått hem kokboken "Iskallt!" av Elisabeth Johansson och höll på att ramla baklänges när jag öppnade den och såg allt gott som fanns i den. Här är ett av recepten som jag bestämt måste prova så snart jag får möjlighet!

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3½ dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 1 dl jordgubbssylt, hemkokt eller av god kvalitet på burk
  • Vit chokladrippel
  • 3/4 dl grädde
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång och frön i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Ställ åt sidan.
    2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll gräddmjölken över smeten och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud upp till 85º under vispning. Det får inte koka! Sila av och låt svalna. Låt gärna glassmassan stå i kylen över natten.
    3. Rör i jordgubbssylten och kör massan i glassmaskin.
    4. Chokladrippel: Koka upp grädden, häll den i en bunke över chokladen och rör tills allt choklad smält. Låt svalna helt i rumstemperatur.
    5. Varva glassen med chokladrippeln och ställ in glassen i frysen ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben