Jordgubbsgratäng med amaretto

Serverar: 4 portioner

Söta frukter gömmer sig under en mandelmössa. Pröva att byta ut jordgubbarna mot persikor eller plommonklyftor, blandade bär eller druvor.

Ingredienser

  • Fett till formen
  • 500 g jordgubbar
  • 2 ägg
  • Salt
  • 2 msk socker
  • 3 msk amaretto (Italiensk mandellikör)
  • 2 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en stor eldfast form eller fyra portionsformar. Skölj jordgubbarna, låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera större bär.
    2. Dela äggen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vispa äggulorna med sockret till en pösig smet. Rör ner likören, vänd försiktigt ner äggvitorna med vispen.
    3. Lägg jordgubbarna i formen eller portionsformarna, täck med äggkrämen. Strö över mandelspån. Gratinera gyllenbrun mitt i ugnen 12 minuter.
    4. Servera gratängen varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben