Jordgubbsgratäng med amaretto
Söta frukter gömmer sig under en mandelmössa.
Pröva att byta ut jordgubbarna mot persikor eller plommonklyftor, blandade bär eller druvor.
Ingredienser
Fett till formen
500 g jordgubbar
2 ägg
Salt
2 msk socker
3 msk amaretto (Italiensk mandellikör)
2 msk mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en stor eldfast form eller fyra portionsformar. Skölj jordgubbarna, låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera större bär.
- Dela äggen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum.
Vispa äggulorna med sockret till en pösig smet. Rör ner likören, vänd försiktigt ner äggvitorna med vispen.
- Lägg jordgubbarna i formen eller portionsformarna, täck med äggkrämen. Strö över mandelspån.
Gratinera gyllenbrun mitt i ugnen 12 minuter.
- Servera gratängen varm.
Liknande recept
Kommentarer (0)