Jordgubbsmoussetårta på krispig chokladbotten

Serverar: 20 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Glutenfri tårta som kan förberedas någon dag innan och förvaras i frysen.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g vit choklad
  • 6 dl rice krispies
  • Mousse
  • 1 liter färska jordgubbar eller 900 g frysta (tinade)
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal + 1/2 dl pressad
  • 7 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Servering
  • Jordgubbar eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Vik två bakplåtspapper 3-4 gånger till två långa remsor, lika breda som två 1 1/2 liters brödformar. Täck bottnarna och kortsidorna.
    2. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Rör ner Rice Krispies och fördela i botten på de båda formarna. Ställ kallt att stelna.
    3. Mixa jordgubbar, socker, citronskal och saft tills sockret löst sig i en matberedare eller mixer.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa under tiden grädden fluffig i en stor skål. Rör ner yoghurt och jordgubbsmix men spara 1-1 1/2 dl till rippel.
    5. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner ett par deciliter av gräddblandningen i gelatinbladen och häll det i en fin stråle under omrörning i moussen. Fördela moussen över bottnarna. Häll ripplet i en ringlande rörelse överst och ställ formarna i frysen.
    6. Ta fram moussen 1 timme före servering, lossa formarna och dra av pappret, låt stå i sval eller rumstemperatur. Servera gärna färska jordgubbar eller andra bär till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben