Jordgubbspaj med rabarber

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Mmmmm Så ska en paj smaka. Servera pajen ljummen med kall vaniljsås.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • Fyllning
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1/2 liter rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, rör ner socker, vetemjöl, havergryn till en smuldeg.
    2. Skiva rabarber och jordgubbar rör ihop socker, potatismjölet. För att det inte ska bli alltför blött och kladdigt är det lämpligt att röra ihop socker, potatismjölet så att potatismjölet, socker fäster på rabarberbitarna och jordgubbarna.
    3. Lägg fyllningen i ugnsfast form och fördela smuldegen över fyllningen.
    4. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (2)

    Enarson 17 juni 2008

    Denna paj är så fantastiskt GOD!!!! En favorit!

    Cruxcify 2 juni 2010

    OJ va god! MUMS! :D Väldigt smidigt att göra smuldegen med smält smör istället för att stå och kleta ihop det med fingrarna!.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben